Ågade 9, 9881 Bindslev

Multianvendelig arkitekttegnet bygning

Denne tidligere baptistkirke ligger midt i rolige omgivelser i udkanten af Bindslev. Ejendommen fordeler sig over en stueetage samt en kælder og egner sig fortrinligt til større arrangementer, da den har været godkendt til at rumme op til 150 personer. Tilmed er bygningen arkitekttegnet med særprægede detaljer, som udgør markante karaktertræk ude såvel som inde. Ved siden af ligger et asfalteret areal til parkering.

Adressen er placeret i et fredeligt kvarter med god plads omkring grunden. Derudover er Ågade nem at komme til via bil uanset, hvilken retning, man ankommer fra. Offentlig transport nås inden for få hundrede meter, og herfra kører bussen eksempelvis til Sindal, hvor der er togforbindelse videre til større byer såsom Hjørring og Frederikshavn.

Navnet Fristedet pryder udefra på den røde facade, der er opført med en kombination af røde mursten og natursten. Taget fremviser især de arkitekttegnede linjer og er udformet som et skib med store limtræsbjælker samt ovenlys, som salen drager fordel af inden døre. Selve bygningen er placeret på en skrånende grund, og kælderen er derfor næsten i plan med haven bagerst.

Kvadratmeterne er allokeret til en stor entré, der har funktion som fordelingsgang. Salen er det primære lokale, hvor loftets hældning skaber gode lydforhold, der gør det oplagt til større forsamlinger såsom café, kursusafholdelse, selskabslokaler, koncerter eller foredrag. I forbindelse med de to sidstnævnte er den indbyggede scene værd at bemærke.

I den modsatte ende af stueplanet findes et mødelokale samt et grovkøkken, og videre er der udmærkede toiletforhold med i alt fire toiletter. Foruden disse er der et rummeligt køkken med elementer opsat i en vinkelform, og tilknyttet ligger et depotrum og et større disponibelt rum. Kælderen er indrettet som ét, stort disponibelt rum med akustikplader opsat.